CAUTARE

Primaria Cetate

Site-ul oficial al primariei comunei Cetate


Dimensiune text:

Turism

Ca obiective turistice in zona, sunt demne de a fi mentionate:

 

1. Conacul boierului Constantin Druga, fost mare proprietar de pamint in zona, conac pe care satenii il numesc si azi ìcastelul lui Drugaî, datorita stilului arhitectonic al constructiei, bogat ornamentata, edificata intr-o combinatie placut realizata intre stilurile gotic si baroc.

2. Plaja Dunarii, intinsa pe aproximativ 3 km, serpuita dupa cursul Dunarii, oferind turistilor atit nisipul curat si fierbinte scaldat de valurile batranului fluviu, cit si umbra placuta, racoroasa, a padurii de plopi situata in imediata vecinatate a plajei.

3. Casa de creatie literara amenajata in una din cladirile administrative ale fostului port,pe malul Dunarii, din initiativa si prin grija cunoscutului poet si revolutionar Mircea Dinescu.

4. Manastirea de la Maglavit, situata la cca 15 km de Cetate, pe soseaua ce duce spre Calafat, cu binecunoscuta si larg mediatizata istorie a viziunilor si revelatiilor celebrului cioban Petrache Lupu, initiatorul ridicarii edificiului manastirii.

5. Debarcaderul de la Calafat, oras situat la mai putin de 30 km de comuna Cetate, unde se pot petrece vacante placute, se poate admira panorama oferita de malul romanesc al Dunarii si cel bulgaresc, corespunzator orasului Vidin, nume intiparit adinc in istoria locurilor, legat de luptele purtate in aceasta zona in timpul razboiului de la 1877 pentru independenta, de care amintesc numeroasele monumente istorice ridicate aici.

Fiind important punct de frontiera, exista posibilitatea organizarii de excursii in Bulgaria, Dunarea putind fi traversata cu bacul, pina la Vidin.

6. Prin situarea sa la hotarul dintre judetele Dolj si Mehedinti, comuna Cetate ofera puntea de lagatura spre zone turistice deja intrate in circuitul national (Municipiul Drobeta Turnu-Severin, Orsova, Baile Herculane) prin canalul Timis-Cerna facindu-se trecerea spre Muntii Banatului si mai departe, spre Ardeal.

    Inapoi la Despre Cetate